vineri, 22 mai 2015

Prietenia

„Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpâneşte toate bunurile lumii.”(Aristotel)

          Există sute de definiţii pe care le putem atribui cuvântului PRIETENIE, însă una dintre ele i se potrivește cel mai bine, și anume aceea dată de Aristotel: „Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpâneşte toate bunurile lumii.”
          Prietenia este unul din darurile pe care fiecare dintre noi le primim, este darul cel mai preţios atunci când facem referire la relaţia cu cei din jur. Prietenia este comoara sufletului și a minţii, este precum o oglindă, în care privindu-ne alături de un prieten bun și adevărat avem impresia că suntem una și aceeaşi persoană.
          Nu sunt mulţi cei ce ştiu să prețuiască acest dar: unii poate îl neglijează din voinţă, iar alţii din necunoaştere sau neputinţă, deoarece nu orice om are darul de a fi un prieten bun, de a fi alături de cineva în momentele bune și rele, să ştie și să aibă răbdare să asculte pe cineva, iar mai apoi să-i ofere un sfat bun.
          Prieten adevărat poate fi numit acel om care îţi este aproape mereu, nu doar în momentele bune, care ştie să te asculte, care plânge și râde alături de tine, ştie să împărtăşească cu tine momente de fericire și tristeţe și cel mai important care te acceptă așa cum eşti și nu încearcă să schimbe ceva la tine și care îţi spune ceea ce simte cu adevărat și nu te minte încercând să creeze o falsă impresie.
          Putem avea toate bogăţiile lumii, tot aurul și toate diamantele, însă dacă nu avem PRIETENI suntem ,,goi în interior”, săraci și lipsiţi de sentimente.
          Să învăţăm să ne alegem prietenii, să-i preţuim pe cei adevăraţii și să încercăm să-i apropiem de sufletul nostru pe cei ce vor sa ne pară prieteni, însă în spate ne vorbesc de rău.

          PRIETENII pot alunga norii de pe cer, pot face să pară că este primăvară deşi în sufletul și inima ta este toamnă sau iarnă, pot alunga ploile și ninsorile și pot aduce soarele în viaţa ta!
          PRIETENIA ADEVĂRATĂ este atunci când ierți și ți se iartă din când în când atunci când ți se greşeşte sau îi greşeşti, când eşti înţeles exact așa cum eşti cu defecte și calități, când te cunoaște sau îl/o şti, cunoşti trecutul și îl accepţi așa cum este sau îl ajuţi să crească și să devină mai bun! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu